Nyheter

Dementerar påstående om droger

Nyheter I en debattartikel dementerar flera kommunala toppolitiker att Centerpartiet är för en legalisering av droger.

En representant från Centerpartiet som deltog på politikerutfrågningen på Figy 25/8 har gett intryck av att Centerpartiet är för legalisering av cannabis och andra droger. Detta vill vi dementera å det bestämdaste!

Från Centerpartiets partiprogram:

”Sverige behöver fortsatt ha en restriktiv narkotikapolitik. Innehav, köp och försäljning av heroin, kokain, cannabis och andra droger är och ska vara olagligt.” ”Det ska även gå snabbare att narkotikaklassa nya preparat så att det går lättare att bekämpa dem”.

Vi är minst lika upprörda som ni ungdomar, föräldrar, lärare och övrig personal som hörde detta och att det kunde tolkas som att det var Centerpartiet som var för legalisering av droger. Detta var en enskild individ från CUF (Centerpartiets ungdomsförbund) som uttryckte sin åsikt.

Som tidigare ordförande i Medborgarnämnden har jag träffat flera ungdomar som rökt cannabis och jag vet vad det gör med dem och deras anhöriga. Som ordförande i Barn- och utbildningsnämnden ser jag också vad ett narkotikabruk gör med ungdomars studieresultat och därmed möjligheten till en bra framtid.

Nu kommer också ett inlägg i debatten i Expressen där samme person undertecknat inlägget som en representant för Centerpartiet. Det finns klara stämmobeslut i Centerpartiet där vi tar avstånd från legalisering av cannabis så detta får tolkas som en enskild persons åsikt.

Så för att förtydliga så vill vi från Centerpartiet vara tydliga med att Centerpartiet INTE är för legalisering av droger.

Maria Johansson (C)

Ordförande Barn- och utbildningsnämnden Värnamo kommun

med instämmande av

Mikael Karlsson (C) kommunstyrelsens ordförande

Göran Johansson (C) ledamot medborgarnämnden, ordförande kretsstyrelsen i Värnamo kommun

Taggar

Dela


4 reaktioner på Dementerar påstående om droger

Både CUF, MUF och LUF är för legalisering av bland annat cannabis. Utöver detta vill man kunna sälja sprit på var och varannan gård. Även andra märkliga förslag har kommit från Centern genom åren. Vem minns inte Annie Lööfs vurmande för månggifte exempelvis.
Moderpartierna för dessa ungdomsförbund måste väl sätta ner foten om det inte vore så att de egentligen tycker samma sak.
Vill vi ha nyktra, ordningsamma och trogna människor i samhället så behövs i stället partier med mer solida värderingar. Det går inte bygga ett du fungerande samhället på människor som brukar cannabis och dricker sprit i tid och otid.

Värnamo kommun vill inte analysera avloppsvatten för att få koll på narkotika.
CUF och valbar centerpartist vill legalisera cannabis.
Ska Värnamo bli nya Christiania?

Det är dit vi är på väg. På marknaderna kommer de att börja sälja olika sorters cannabis och det är centerns fel!

Jag är ledsen men skadan är redan skedd. Efter att min son lyssnade till er företrädare så vill han nu också legalisera knark.
Den enda lösningen jag nu kan se är att vi övervakar medborgarna mer för att skydda dem. En bra start kan vara att polisen börjar flyga med drönare på diverse gångstråk (gick en gång förbi tre personer vid elljusspåret och det luktade hasch om dem). Vi har inte riktigt resurserna på plats än men på sikt ser jag gärna att alla medborgares post ska gå via polisen som först får kontrollera innehållet och om allt är i sin ordning så kan man få det vidareskickat hem sedan.

Kommentarsfunktionen är stängd