Nyheter

Carina är ny i regionpolitiken

Nyheter Carina Stridh Bjurhager (C) från Elghammar utanför Skillingaryd har varit kommunpolitiker i många år. Nu tar hon klivet upp till regionen i höst

Som fjärde namn på regionfullmäktiges lista för C finns i år Carina Stridh Bjurhager. Under innevarande mandatperiod har C två mandat i regionen och efter valet hoppas man på tre. Då kan Carina blir förste ersättare. 

Hur kommer det här sig att du också finns med på regionlistan, undrar vi. 

– Jag frick frågan om jag kunde tänka mig att kandidera. Frågorna är lite annorlunda i regionen mot vad de är i kommunen och det handlar om kultur, sjukvård och kommunikation bland annat. Det här ska bli väldigt roligt. 

– För mig är det viktigt att främja det som finns och vara med och påverka. Känner GGVV-området väl och jag är född i Gislaveds kommun innan jag flyttade till Gnosjö och därefter Vaggeryds kommun och sedan har jag haft min arbetsplats i Värnamo kommun och just nu i Gislaveds kommun. Så jag känner till området väl och det är en fördel, menar Carina Stridh Bjurhager. 

Raymond Johansson, gymnasielärare på Fenix och bosatt i Värnamo kommun, är förstanamnet på partiets regionlista inför valet. 

– Jag önskade Carina högt upp listan. Vi är nära tre mandat och då skulle Carina bli förste ersättare. Vi har sju fullmäktigesammanträden per år och det kan bli något nämnduppdrag också, summerar Raymond. 

Förutom Raymond och Carina domineras C regionlista av kända namn i våra kommuner. Där finns också Razvan Ionut Nichitelea, Värnamo, Ing-Marie Karlsson, Bredaryd, Gustav Malm, Värnamo, Anna Maria Toftgård, Tofteryd, Annelie Hermansson, Värnamo, Olof Sjöholm, Hagshult, Katarina Landin, Bredaryd, Jane Gikandi, Rydaholm, Jörgen Johansson, Skillingaryd, Johan Hilding, Hånger, Henric Johnson, Fryele, Maria Johansson, Tånnö, Gabrielle Davidsson, Värnamo, Stefan Widerberg, Horda, Thomas Carlzon, Lerdala, Johan Steirud, Skillingaryd och Bengt Einarsson, Horda.

Carina Stridh Bjurhager och Raymond Pettersson är högt på regionfullmäktiges C-lista inför valet.

Taggar

Dela