Nyheter

Utbildningen som garanterar anställning

Nyheter Kompetensförsörjning är ett stort problem för många företag. Problemet finns i hela landet och förekommer inom många olika yrken.

Studerande på Verktygsteknik och Produktionsutveckling vid Campus Värnamo är i princip garanterade anställning efter avklarad utbildning.

I Värnamo och Vaggeryds kommun handlar det mycket om industrins problem med kompetensförsörjning. På Campus i Värnamo arbetar man aktivt med att hjälpa industrin med kompetensförsörjning. Detta i samarbete med lokala och regionala företrädare för industrin.

Tillsammans med flera olika aktörer söker Campus nu elever till utbildningarna Verktygsteknik och Produktionsutveckling. Det är två utbildningar som i princip garanterar de som gått utbildningen en fast anställning.
99 procent av de som genomgått utbildningen har i dag arbete eller vidareutbildar sig, konstaterar Campus i ett pressmeddelande.

– Vi på Campus riktar oss både till ungdomar efter gymnasiet och även de som jobbar och vill vidareutbilda sig. På Verktygsteknik och Produktionsutveckling är man i skolan ett par dagar i veckan och sedan är man på praktik (gärna på företaget man jobbar på, med successivt mer avancerade arbetsuppgifter så vi riktar oss även till industriföretagen. för att de ska vidareutbilda sin personal. Upplägget på de här utbildningarna lämpar sig för anställda som vill utvecklas inom företaget i och med att det kan kombineras med arbete, förklarar Henrik Rosenqvist  som är marknadskommunikatör på Campus Värnamo.
Det är ca 40 företag som står bakom och är beredda att ta emot studenterna på praktikplatser och högst troligt anställer dom.

Taggar

Dela