Nyheter

Camilla trygg i ordföranderoll

Nyheter Camilla Rinaldo Miller känner sig trygg i rollen som kommunfullmäktiges ordförande. Hon är halvvägs genom den första mandatperioden och trivs i sitt nya uppdrag.

Camilla Rinaldo Miller känner sig trygg med såväl frisörredskap som ordförandeklubba.

Utanför frisörsalongens fönster faller regndroppar. Det är måndagseftermiddag och med sopkvasten i högsta hugg gör Camilla Rinaldo Miller rent hus när vi kommer på besök. Efter tolv år som ledamot i kommunstyrelsen fick Rinaldo Miller frågan om hon ville bli kommunfullmäktiges ordförande 2018. Hon beskriver mandatperiodens första halva som lärorik och utvecklande.

– Genom det här uppdraget får jag en möjlighet att lära känna de andra partierna. Speciellt i samtal med gruppledarna inför och i förberedelser inför fullmäktigemöten, som av naturliga skäl blivit fler under den sista tiden med anledning av pandemin. Jag känner mig väldigt hedersam för att ha fått det här uppdraget och jag känner att jag har ett förtroende och ett stöd. Det viktigaste är att vara trygg i sitt beslut och så länge jag känner att jag kan stå bakom besluten som fattas så känner jag mig trygg, säger hon.

Rinaldo Miller bildar tillsammans med Mikael Karlsson (C) och Ardita Berisha Cani (S) presidiet. För att trion skulle få lära sig mer om sina nya uppdrag, åkte de i väg på en utbildning.

– Under utbildningen fick vi höra historier från andra kommuners sammanträden. På vägen hem konstaterade vi att i Värnamo kommunfullmäktige har vi ett gott politiskt klimat och att partierna behandlar varandra väl, vilket i sin tur underlättar vårt arbete i presidiet. Personligen upplever jag en respekt mellan partierna och ett politiskt klimat utöver det vanliga. Mötesdeltagarna kan hålla isär politik och person, det gör att även om en debatt kan hetta till, tar ingen med sig det ut ifrån fullmäktigesalen.

På grund av coronapandemin har kommunfullmäktiges möten arrangerats med decimerat deltagarantal.

– Det handlar om respekt och om att vara en förebild. Det vi har sett nu är att många som är politiskt engagerade befinner sig i riskgrupper eller har nära anhöriga som är det. Därför var presidiet tillsammans med gruppledarna eniga om den frivilliga överenskommelse som gjordes om reducerat antal ledamöter. I den tid vi just nu befinner oss, blir det inte enklare att få nya människor att bli politiskt aktiva. Visst längtar vi efter att fler ska engagera sig politiskt. Vi behöver varje individ och är det så att du tycker något inte fungerar i exempelvis kommunen , välkommen att engagera dig!

Camilla Rinaldo Millers liv är fullspäckat. Hon driver en frisörsalong i Bredaryd och har under 14 års tid varit politiskt engagerad. Hon ser styrkor i kombinationen mellan yrke och förtroendeuppdrag.

– Det är positivt och ger mig chansen att fortsätta vara verklighetsförankrad . Jag älskar mötet med människor och jobbet ger mig möjligheten att samtala med kunder. Om jag pratar politik ska det komma av en fråga från kunden. Det gör att jag får möjligheten att förklara beslut för kunderna. Men det absolut roligaste med jobbet ger att jag får göra kunder fina. För mig handlar det om att det yttre ska spegla det inre.

Camilla Rinaldo Miller beskriver sig själv som en optimistisk och lösningsorienterad person. Hon ser omställning som en framgångsfaktor.

– En anekdot på det området visar hur fantastisk bygden är. Inom loppet av två veckors tid lyckades vi planera in och genomföra en coronaanpassad konsert med gruppen Solala. Konserten arrangerades i Bredaryds möbelvaruhus och Bredaryds Wärdshus stod för maten. Det visar att ingenting är omöjligt och att om vi hjälps åt, så blir allting bättre.

Taggar

Dela