Nyheter

Bygglov för Trälleborgsskolan

Nyheter Samhällsbyggnadsnämnden beviljade bygglov för skolan vid sitt senaste sammanträde, bygglovet gäller nybyggnad av skola med miljöhus samt  parkeringsplatser.

En ny skola ska byggas. Arkivbild: David Alin

I detaljplanen finns det angivet att fastigheten är avsedd för skoländamål och får bebyggas med maximalt 7.500 kvadratmeter och högst 10.000 kvadratmeter bruttoarea och högst byggnadshöjd på 10 meter. Ansökan visar att man planerar en byggnad på 3.440 kvadratmeter samt ett miljöhus på 36 kvadratmeter. Skolan byggs med två våningar vilket ger en bruttoarea på 6.136 kvadratmeter och en höjd på 9,5 meter. Det innebär att man håller sig inom vad som gäller för detaljplanen.

Parkeringar

Enligt kommunens norm för parkeringar ska det finnas fem parkeringar per 1.000 kvadratmeter. I detta fallet blir det 30 parkeringsplatser som byggs på norra sidan av skolan. Dessutom ska det byggas två parkeringsplatser för rörelsehindrade.

Friyta för barnen

Det finns också normer för friytor för barn i skolan och det finns studier som säger att det vara minst 30 kvadratmeter friyta/barn. Då skolan beräknas ha 500 elever ska det finnas 15.000 kvadratmeter friyta. Det ligger väl inom gränsen då fastigheten ligger på en yta på omkring 24.500 kvadratmeter.

Bygglov

Bygglovet vinner laga kraft först fyra veckor efter den dag då beslutet har kungjorts i Post och Inrikes Tidningar och ingen har överklagat beslutet.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Bygglov för Trälleborgsskolan

Är det kommunen som äger Folkets Park? eller är det Stiftelsen?
Behöver ju se över en plan för hur de byggnaderna ska användas i framtiden. Antingen rustas upp och användas eller rivas. Som det är nu är det ju bedrövligt…
Parkområdet kan ju vara kvar som det är i övrigt och passar bra med skolmiljön runt omkring.

Kommentarsfunktionen är stängd