Nyheter

Byalag vill bygga ut stuga 

Nyheter Lerdalas byalag vill utöka verksamheten och ansöker om att få bygga ut sin bystuga.

Lerdalas byalag har skickat in en ansökan till kommunen om att få bygga ut sin bystuga med en ny entré och en handikappanpassad toalett. Ritning: Bsv arkitekter & ingenjörer AB

Byalaget fick byastugan till skänks av alliansförsamlingen. I skrivande stund saknar stugan vatten och avlopp och i takt med det ökade samhällsintresset ser byalaget nu möjligheten att utöka användningen. De har skickat in en ansökan till kommunen om att få bygga ut bystugan med en handikappanpassad toalett och en ny entré.

– Det handlar om totalt 20 kvadratmeter invändigt sett. Vi har mycket träffar och aktiviteter vid stugan, senast nu vid midsommar, och i dagens läge funkar det inte att stugan saknar vatten och avlopp. Ska man kunna använda stugan även vintertid så måste det finnas en toalett, säger Olle Gustavsson, kassör i Lerdalas byalag. 

För att genomföra projektet har byalaget ansökt om bidrag hos Norhedsstiftelsen. 

– Pengarna ska täcka in hela bygget samt vatten och avlopp. Själva bygget sker helt på ideell basis. Vi har haft ett informationsmöte om projektet och många var på plats. Det var ett stort intresse på mötet och vi har mycket kompetens som vi vill tillvarata, avrundar Olle Gustavsson. 

Taggar

Dela