Nyheter

Bun: Nolltolerans om rasism

Nyheter Barn- och utbildningsnämndens ledamöter diskuterade i dag den uppkomna situationen kring rasism vid Gröndalsskolan i Värnamo.

– Ledningen på skolan får fullt förtroende för sitt agerande och vi politiker tar också sådant här på allvar, säger Maria Johansson (C), som är ordförande i nämnden.
Hon säger att alla står bakom att det måste vara nolltolerans mot rasism.
Hon pekar på att det här inte är något unikt för just Gröndalsskolan.
– Det kunde ha hänt på en annan skola här i kommunen eller i annan kommun. Det är ett samhällsproblem som vi måste komma tillrätta med.

Gröndalsskolan. Arkivbild 200529

Taggar

Dela


2 reaktioner på Bun: Nolltolerans om rasism

Jag blir så trött när jag läser detta, att man alltid ska använda denna ursäkt:

”detta är inget unikt för just Gröndalsskolan, detta kunde ha hänt på en annan skola i kommunen”

Varför ska man alltid peka åt andra håll och normalisera problemet?

Är det inte bättre att man fokuserar på sitt ansvarsområde och sedan istället stoltserar som ett praktexempel på hur man aktivt jobbar och får bukt på dessa problem, och på så sätt kunna använda samma metoder på alla skolor i slutändan?

Maria bör ha klart för sig att detta händer varje vecka i flertalet skolor i kommunen, det är bara det att de andra barnen på dessa skolor har inte en far eller en bror som Prince som vågar stå upp mot detta offentligt. Som förälder till en som arbetar på en skola i kommunen så vet jag.

Det är inte skolans uppgift att fostra barnen, det är till 100 procent föräldrarnas, men däremot anser jag att det är skolan ansvar att lära barnen vad som är rätt och fel i samhället och att agera med fast hand såsom samhället gör när vuxna gör fel i samhället.

Kommentarsfunktionen är stängd