Nyheter

Bufab köper i Singapore

Nyheter Bufab har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Kian Soon Mechanical Components Pte Ltd i Singapore med en årlig omsättning motsvarande 105 miljoner kronor.

Jörgen Rosengren, vd för Bufab

Kian Soon grundades 1977 och är en av de ledande distributörerna av C-parts i Sydostasien. Förutom huvudkontoret i Singapore har bolaget dotterbolag i Malaysia och Indonesien samt ett joint venture i Thailand. Kian Soon har 64 anställda och en årlig omsättning på cirka 17 miljoner SGD med god lönsamhet.

– Jag är väldigt stolt över att presentera detta förvärv, som är ett betydande och intressant tillägg till vår befintliga verksamhet i Asien. Vi har länge känt Kian Soon som ett pålitligt, högkvalitativt och entreprenörsdrivet företag med ett gott rykte i branschen. Vi önskar Kian Soon-teamet varmt välkomna till Bufab, säger Jörgen Rosengren, Bufabs vd och koncernchef.

– Bufab är en global ledare i vår industri och har den erfarenhet, internationella räckvidd och storlek som vi letat efter hos en partner. Vi är övertygade om att Kian Soon kommer ha stor fördel av att vara en del av Bufab och att Bufab kommer att kunna dra nytta av vårt nätverk i Sydostasien. Vi ser väldigt mycket fram emot vår framtid tillsammans, säger Patricia Png, General Manager, Kian Soon, och talesperson för familjen Png, den nuvarande ägaren.”

Förvärvet finansieras inom Bufabs befintliga kreditfaciliteter. Köpeskillingen, beräknad som ”enterprise value”, uppgår till cirka 85 miljoner kronor att betalas vid tillträdet. Ytterligare omkring 25 miljoner kronor betalas ut 2019, förutsatt en stabil finansiell utveckling. Slutligen kan en resultatrelaterad villkorad köpeskilling om högst 20 miljoner kronor betalas ut 2021, förutsatt ett förbättrat resultat. Förvärvet kommer att slutföras och träda i kraft omedelbart, och kommer att redovisas inom Bufabs segment International.

Förvärvet bedöms bidra marginellt positivt till Bufabs resultat per aktie från och med första kvartalet 2018.

Taggar

Dela