Nyheter

BSV stärker företagsbredd: ”Mer gröna fingrar i bolaget”

Nyheter Arkitektfirman BSV Arkitekter & Ingenjörer blir i dag ägare till Jönköpingsbaserade Landskapsmästarna Larcia AB som en offensiv långsiktig satsning i Region Nord/Jönköpings län. – Vi får in mer gröna fingrar i bolaget, säger företagets vd Johnny Grauengaard.

Genom förvärvet av Landskapsmästarna Larcia AB får Värnamoföretaget BSV Arkitekter & Ingenjörer fler gröna fingrar i bolaget, säger vd:n Johnny Grauengaard. Foto: David Alin  [1/2]

Fem anställda på Larcia AB i Jönköping blir från och med i dag en del av BSV arkitekter & ingenjörer AB. Från vänster Mats Lindberg, Andreas Boström (regionchef BSV), Rolf Efvergen, Kenneth Nordquist, Patricia Barna och Mats Sandberg. Foto: Pressbild  [2/2]

Företaget Landskapsmästarna Larcia ändras från och med i dag till BSV Arkitekter & Ingenjörer. De fem landskapsarkitekterna på Larcia AB flyttar in på BSV:s Jönköpingskontor och kommer att jobba i hela Jönköpings län. Genom köpet tillförs bolaget viktig kompetens inom landskapsarkitektur, säger vd:n Johnny Grauengaard.

– Vi breddar genom den här satsningen våra kompetensområden, blir större och kan framöver erbjuda flera tjänster till våra kunder. Vår vision är att ha så många kompetenser som möjligt att erbjuda för våra kunder och vi letar därför efter områden som inte redan har men som vi kan erbjuda inom vår bransch. Det här köpet kommer att berika våra projekt i och med Larcias kompetens kring växtlighet, bland annat kring hur man skapar uterum på bästa sätt. Vi hoppas på fler gröna projekt och tittar allt mer på det hela i och med klimatförändringarna. Deras kompetens kommer in klockrent där. Vi vill plocka guldkornen ur deras arbetsprocesser, säger han och fortsätter.

– Jag tror att vi kommer att kunna lära oss mycket av varandra, vilket ger mer energi. Vi vill bli mer kompetensbara och den här satsningen kommer att berika våra projekt. Bredden är vår nisch och genom den här satsningen får vi in mer gröna fingrar i bolaget. 

Taggar

Dela