Nyheter

Bra företagsklimat här

Bra företagsklimat här

Nyheter Företagsklimatet fortsätter att vara bra i Östbo.

Vaggeryd hamnar på plats 33 i landet, Värnamo är på platsen efter.

Flera av landets största kommuner försämrar sin placering i Svenskt Näringslivs nya ranking av det lokala företagsklimatet. Stockholms stad får med plats 96 sin lägsta placering på tio år. Malmö har med plats 153 aldrig rankats lägre.

– Av de 15 största kommunerna finns endast två med bland de 50 bästa i rankingen. Bara tre förbättrar sin rankingplacering. Det är oroande med tanke på hur många företag som verkar i de största kommunerna, säger Christer Östlund, ansvarig för kommunrelationer på Svenskt Näringsliv.

Solna kommer återigen på första plats, tätt följd av Sollentuna och Nacka.

– Solna fortsätter att imponera. Trots tidigare topplaceringar strävar de hela tiden efter att bli ännu bättre, säger Christer Östlund.

Flera kommuner når det mål de satt upp för det egna arbetet för ett bättre företagsklimat. Dit hör bland andra Rättvik (topp 50) och Kalmar (topp 100).

– Det visar än en gång att målmedvetet arbete för ett bättre företagsklimat ger resultat, konstaterar Christer Östlund.

Årets klättrare är Vännäs i Västerbotten som avancerar 107 placeringar till plats 109. Vimmerby i Kalmar län faller flest placeringar, från plats 129 i fjol till plats 257 i år. Skinnskatteberg i Västmanland ersätter Hällefors på sistaplatsen.

Årets ranking bygger på enkätsvar från 31 400 företagare tillsammans med statistik från SCB och UC. Hela rankinglistan och mer information finns på www.foretagsklimat.se.

Taggar

Dela