Nyheter

Bostadsbyggnation på Karlsdal allt närmare

Nyheter Tiden börjar rinna ut för det omtalade grönområdet på Karlsdal.

Gottlieb Granbergs (M) motion om att ingångna avtal ska hållas, kan öppna upp för bostadsbyggnation på grönområdet på Karlsldal.

Den 25 oktober ska kommunfullmäktige ta ställning till en motion från Gottlieb Granberg (M).
I motionen, som handlar om att ingångna avtal ska hållas, föreslår kommunstyrelsen att fullmäktige ska bifalla motionen.

Det innebär i så fall att Samhällsbyggnadsnämnden får i uppdrag att ställa ut det gjorda förslaget på ny detaljplaneförslaget för Värnamo14:2, det vill säga grönområdet på Karlsdal.
Ett bifall innebär också att kommunfullmäktige sedan ska ta ställning till det nya förslaget.
Om detta blir kommunfullmäktiges beslut öppnas dörren för att det ska kunna byggas bostäder på grönområdet.
Redan den 25 april i år  sa Samhällsbyggnadsnämnden nej till detta förslag.

Frågan diskuterades sedan åter i Kommunfullmäktige, den 18 september. Då remitterades frågan till kommunledningsförvaltningen. Sedan har Gottlieb Granberg inkommit med en motion, Ingångna avtal ska hållas, som om den vinner gehör i fullmäktige kommer att övertrumfa Samhällsbyggnadsnämndens avslagsyrkande.
Socialdemokraterna och Miljöpartiet har i tidigare skede deklarerat att de tänker yrka avslag på motionen.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Bostadsbyggnation på Karlsdal allt närmare

Trodde bara sådan här korruption existerade i u-lands diktaturer. Inte konstigt att unga tappar tron på demokratin och att politikerföraktet växer när de beter sig såhär.

Ett skrämmande maktmissbruk som man vanligtvis förknippar med en diktatur. Varför skall den självgoda Värnamo kommun hålla sig med nämnder om man ändock inte resepekterar de beslut de tagit i demokratisk process?? En kommun är inte något företag som skall styras som ett sådant av en handfull så kallade allianspolitiker likt Hans-Göran Johansson och Gottleib Granberg. Skrämmande är också hur det parti SD som sa sig stå på folkets sida och skulle stå för en förändring numera springer de styrande vänsterliberalernas ärenden, ynkligt är ordet!
Men Anne Karlsson kanske fikar efter någon form av kommunalrådspost nu när hennes ambitioner att sitta i riksdagen skitigt ner sig.

Kommentarsfunktionen är stängd