Nyheter

Bilist nära preja en gående och glasögonstöld

Nyheter En person var nära att bli överkörd av en bil i morse.

Det var på Lagastigen i morse som händelsen inträffade. Strax före klockan 07.00 skulle en promenerande person korsa Lagastigen. Då kommer en bil som är ytterst nära att köra på den gående personen. I en polisanmälan berättar den gående hur denne bokstavligen fick kasta sig undan bilen för att inte bli påkörd.

– När jag kastade mig åt sidan for paraplyet upp och träffade bilens framruta. – Trots det stannade bilisten inte utan fortsatte från platsen, berättar den gående.

I går kväll vid 20.00-tiden tog det stopp för en bilist i närheten av rondellen vid 3M. Av okänd anledning körde föraren av vägen och hamnade i diket. En förbipasserande observerade händelsen och tillkallade polis. Polisen konstaterade att inget brott hade begåtts. Tur i oturen för bilisten var att den inringande personen passerade olycksplatsen i en traktor. Han kunde sedan hjälpa bilisten att få tillbaka sin bil upp på vägen.

I går kväll fick polisen också ta omhand om en kraftigt påverkad man i 50-årsåldern. Detta inträffade vid Resecentrum. 50-åringen omhändertogs enligt LOB och fick sova ut hos polisen.

En butik på Lasarettsgatan utsattes i går för en fräck stöld. Personalen observerade hur en kund rotade runt bland exklusivare solglasögon. När personalen gjorde mannen uppmärksam på att han var observerad så sprang kunden från platsen. När polisen kom till platsen var kunden försvunnen.

Han hade då fått med sig tre par solglasögon, värderade till 2 500 kronor styck. Personalen kunde ge polisen ett gott signalement på gärningspersonen och uppger för polisen att de känner igen tjuven.

Tjuven kom unden med tre par solglasögon, värderade till 2 500 kronor styck. Arkivfoto

Dela