Nyheter

Bildspel: En digital upptäcksfärd

Nyheter Under förmiddagen fick nyfikna mötesplatsbesökare lära sig mer om Värnamos stadshistoriska vandring, Pinnapårundan.

Under förmiddagen fick nyfikna mötesplatsbesökare lära sig mer om Värnamos stadshistoriska vandring, Pinnapårundan.  [1/3]

Kommunantikvarie Peter Andersson tog med de nyfikna besökarna på en resa genom de tolv skyltarnas placering och historia.  [2/3]

Åhörarna var nyfikna och intresserade.  [3/3]

Ett tiotal personer kämpade sig genom snöovädret för att ta sig till Mötesplats Luddö källa och restaurang under fredagsförmiddagen. Väl på plats möttes de av samordnaren Annika Gof Anderberg och kommunantikvarien Peter Andersson, som berättade om den så kallade Pinnapårundan.

– Rundan går genom Värnamo centrum, är fem kilometer lång och består av tolv skyltplatser. Rundan skapades inför Värnamo stads 100-årsjubileum. Vi ville göra något för att lyfta stadens kulturarv, då kom vi att tänka på pinnstolen som är ett välkänt kulturarv för Värnamo. Möbeln inspirerade till namnet Pinnapå men är den stora inspirationen till rundans tolv skyltar, säger Peter Andersson.

Kommunantikvarien tog med de nyfikna besökarna på en resa genom de tolv skyltarnas placering och historia. Det blev en lärorik och minnesrik stund för deltagarna.

– Vi är riktigt glada över mötesplatsen och hur den har mottagits av kommuninvånarna, säger Annika Gof Anderberg, samordnare på omsorgsförvaltningens förebyggande enhet.

Taggar

Dela