Nyheter

Bibliotek redo för höstlov

Nyheter Värnamo stadsbibliotek är redo för det stundande höstlovet.

Bibliotekarien Jenny Werneskog är redo för höstlov.

På flera platser i Värnamo kommun sker aktiviter under hela höstlovsveckan. Besökare bjuds på allt från raketlabb och modellflyg till magishow och dockteater. På stadsbiblioteket är personalen redo för veckan, där alla aktiviteter anpassats efter rådande restriktioner.

Vi har redan från början gjort riskanalyser för varje aktivitet vi anordnar, eftersom corona-läget har förändrats en del under de senaste veckorna, säger bibliotekarien Jenny Werneskog.

– Vi har bytt till större lokaler för att säkerställa möjligheten att hålla avstånd samtidigt som vi ökat personalinsatserna och påminnelser om Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har handsprit och goda möjligheter att tvätta händerna samt uppmanar alla som känner minsta symtom att stanna hemma, säger kulturchefen Lars Alkner.

Ett av evenemangen som har fått skjutas på framtiden är Rubiks kub.

– De regerande svenska mästarna skulle ha kommit hit och lärt deltagarna att lösa ”kuben”, men vi tog beslutet att flytta fram den aktiviteten till sportlovet på grund av rådande restriktioner, säger Jenny Werneskog.

Taggar

Dela