Nyheter

Beslut om Mariakyrkan har bordlagts

Nyheter Beslutet om en eventuell försäljning av Mariakyrkan i Värnamo har bordlagts för framtiden.

En eventuell försäljning av Mariakyrkan i Värnamo har bordlagts för framtiden.

I måndags beslutade kyrkofullmäktige på ett extrainkallat möte att skjuta beslutet om en eventuell försäljning av Mariakyrkan på framtiden. 

– Nu får vi se när det kommer upp nästa gång för behandling, orm det blir i november eller januari. Det jag kan säga är att inget kommer att hända de närmaste månaderna, säger kyrkorådets ordförande Lennart Persson. 

Lennart Persson avslöjar för tidningen vem som är spekulant av Mariakyrkan. Närmare bestämt den katolska kyrkan i Värnamo. 

  För oss handlar det här om att vi vill att Mariakyrkan ska fortsätta vara en kyrka även i framtiden.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Beslut om Mariakyrkan har bordlagts

Ja, en ny kyrkoherde är vad Värnamo pastorat behöver. Verkar ju vara diktatorfasoner.

Logiskt vore att om ekonomiskt behov finns sälja prästgården som inte tillför församlingen i den grad församlingshemmet och Mariakyrkan gör.

De pratar om att medlemmen minskar. Vad är problemet? Är der inte att missionera och få människor att komma? Det verkar som att ledningen har gett upp. Det är dags för både ledning och ordförande att se sig om efter nytt jobb.
Ny ledning och börja med mission och bygga.

Ni i ledningen bara dillar om ekonomiska förutsättningar finns för att behålla alla kyrkorna, sälj församlingshemmet i stället. Detta är inte vad den den gudtjänstfirande församlingen vill. Lär er att lyssna i stället för och leka diktator. Om ni centraliserar kyrkan till centrum, kommer det inte komma mer folk och fira gudtjänst eller söka upp er. Folk är besvikna och har sökt sig till andra samfund i stället. Så som ni håller på så dödar ni den gudtjänstfirande församlingen. Ni glömmer det viktigaste alla kyrkor behövs för att bedriva det sociala och diakonala arbetet. I Mariakyrkan pågar det fortfarande ett socialt och diakonalt arbete dels genom Hjärta för barn, dels genom att Mariakyrkan är öppen varje lördag för samtal och en kopp kaffe.

Ärendet om försäljning av Mariakyrkan är bordlagt till det kyrkofullmäktige och det kyrkoråd som tillträder efter valet. Nuvarande mandatperiod går ut och den nya mandatperiod börjar vid nyår. Mariakyrkan kommer att vara kyrka i framtiden även om den inte säljs till Katolska kyrkan. Den kyrkliga verksamheten bedrivs då vidare i Svenska kyrkans regi.

Kommentarsfunktionen är stängd