Nyheter

Beskedet: Nej till kommunal finansiering av föreningsgala

Nyheter Förslaget att kommunen finansierar en föreningsgala röstades ned av kommunstyrelsen.

Förslaget att kommunen finansierar en föreningsgala röstades ned av kommunstyrelsen. Arkivmontage: David Alin

Vi har tidigare under våren berättat om att fritidsavdelningen vill uppmärksamma kommunens föreningsliv genom en föreningsgala. Tekniska utskottet ställde sig bakom fritidsavdelningens ansökan till kommunstyrelsen på 245 000 kronor för att arrangera evenemanget. När frågan gick upp i kommunstyrelsen blev det avslag på fritidsavdelningens önskan med motiveringen att kommunstyrelsen inte kan stå för finansieringen utifrån likabehandlingsprincipen. Alliansens yrkande på avslag fick stöd av Sverigedemokraterna. 

– Det är ett bra initiativ och vi är positiva till att en gala blir av, men utifrån likabehandlingsprincipen kan vi inte stå för finansieringen. Vi vill gärna få till en gala och kan hjälpa till med den, men inte med så mycket ekonomiska medel, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C).

– De (Alliansen och SD) utgick från en liknelse med näringslivsgalan som arrangeras, men här finns stora skillnader. Bakom näringslivsgalan står ett aktiebolag, Värnamo Näringsliv, med sina resurser medans föreningsgalan inte har ett aktiebolag med de förutsättningarna bakom sig. Det går inte att likställa dem, säger kommunstyrelsens andre vice ordförande Azra Muranovic (S).

Taggar

Dela