Nyheter

Belönades för sitt hårda arbete

Nyheter Vid dagens avslutningsceremoni belönades två studenter vid Värnamo Vuxenutbildnings vård- och omsorgsutbildning med varsitt stipendium.

Omsorgsnämndens ordförande Filip Wihrén Andersson överlämnar ett stipendium på 4 000 kronor till årets omvårdnadsstipendiat Marina Johansson.  [1/4]

Regionpolitikern Eva Eliasson (S) överlämnar ett stipendium på 4 000 kronor till Philip Karlsson.  [2/4]

Studenterna fick varsin blombukett.   [3/4]

Bild på studenter och lärare.  [4/4]

En dos av förväntan och framtidstro fyllde salen på den tredje våningen på vuxenutbildningen när det i dag vankades avslutningsceremoni.

– Vi önskar er alla stort lycka till och hoppas att ni förverkligar era drömmar, säger en av lärarna till de examinerande studenterna.

Efter en blomceremoni vankades den första stipendieutdelningen. Filip Wihrén Andersson (M), ordförande i omsorgsnämnden, fick den stora äran att ut se årets omvårdnadsstipendiat, Marina Johansson, som tilldelades ett stipendium på 4 000 kronor samt en blombukett. Juryns motivering lyder:

”Genom sitt positiva förhållningssätt och genuina intresse uppvisar Marina en stor fallenhet för arbetet som undersköterska. Med sitt ansvarstagande och motiverande sätt är Marina ett föredöme för sina klasskamrater och kommer vara en tillgång för sina framtida kollegor inom vård och omsorg.”

– Jag är helt chockad, säger en glad stipendiat som nu går vidare till ett fast arbete som undersköterska på demensboendet Gröna Lunden i Värnamo.

Region Jönköpings län delar varje läsår ut ett stipendium till en student som genom att ta ansvar för sina studier har nått goda studieresultat. Eva Eliasson (S), ledamot i regionens nämnd för folkhälsa och sjukvård, fick den stora äran att hålla i utdelningen. Årets stipendium på 4 000 kronor tilldelades Philip Karlsson. Juryns motivering lyder:

”Eleven har under utbildningstiden uppvisat både teoretiska och praktiska färdigheter. På ett yrkesprofessionellt sätt har NN utfört de arbetsuppgifter som förekommer inom vård och omsorg. Dessutom har NN uppvisat social kompetens och empatisk förmåga i mötet med både brukare/vårdtagare och personal ute på APL-platser.

– Jag är precis som Marina helt chockad. Det här betyder jättemycket för mig, säger en glad Philip Karlsson som nu går vidare till arbete på akuten på Värnamo sjukhus.

Taggar

Dela