Nyheter

Bekräftat fall av covid-19 på särskilt boende

Nyheter Värnamo kommun går idag ut med information om att ett särskilt boende har fått ett första bekräftat fall av covid-19

Sedan Folkhälsomyndigheten informerade om att det finns en smittspridning av coronaviruset i landet har kommunens verksamheter på olika sätt arbetat aktivt för att förebygga smitta och för att vid behov kunna förhindra att den sprids vidare.

– Personalen jobbar för att förhindra smittspridningen och följer som alltid de basala hygienrutinerna samt alla rekommendationer från smittskydd Region Jönköping och Folkhälsomyndigheten, säger Ulrika Gustafsson, förvaltningschef omsorgsförvaltningen.

Källa; Värnamo kommun.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Bekräftat fall av covid-19 på särskilt boende

Blir ledsen över vissa kommentarer, i dessa tider ska vi hjälpas åt inget annat.

Det är besöksförbud men det är inte förbud på att gå ut o träffa sina besökare utomhus. Sen ta Mann in coronan. Sämsta restriktionerna för att beskydda våra äldre. Staten kanske tycker att det är någonstans ekonomin bör dras ner.

Vilket boende?. Så vi vet och kan relatera och skydda oss. Det mörkas bra nu.

Är det inte bättre att upplysa människor vilket boende som fått in smittan, det är väl inte att hänga ut någon, utan enbart upplysning för att skydda oss.

Dags att ha skyddsutrustning hos samtliga brukare för att förhindra smittspridning, eftersom personal kan vara smittad utan att ha symtom. Läs Lena Einhorns artikel om bristen vad gäller skyddsutrustning i hemtjänsten.

Hur kan det hända när det är besöksförbud?
Dålig koll på personalen?

Det är väl inte bara personalens ansvar, de har väl fullt upp med att sköta allt annat och
vårdtagarna, all den ansvar som de har på sig

Dåligt att klänga allt på personalen, det är väl chefernas ansvar!
Tycker vi ska hylla all vårdpersonal, de utsätter sina liv, inte minst sagt sina angöra och de
i riskgrupp

Kommentarsfunktionen är stängd