Nyheter

Affären är klar

Affären är klar

Nyheter Nu är uppgörelsen mellan Finnvedsbostäder och Värnamo kommun rörande lägenheterna på Skogsstigen i Forsheda klar.

Den 1 november förvärvar Finnvedsbostäder tio lägenheter på Skogsstigen 1 A-K i Forsheda av Värnamo kommun. Ambitionen är att omvandla de tio lägenheterna till ett trygghetsboende i samråd och förhandling med omsorgsförvaltningen och hyresgästföreningen. Ett trygghetsboende innebär ett boende med gemenskap, samvaro, trygghet och engagemang. I ett tänkt upplägg ingår samarbete med Forsgården där hyresgästerna kan ha gemensamma måltider och aktiviteter. De nuvarande hyresgästerna på Skogsstigen kommer att bo kvar.

– Finnvedsbostäder har sedan tidigare trygghetsboendet Sjösala i Bor med 30 lägenheter med anställda trivselvärdar, en satsning som slagit mycket väl ut. Vårt mål är att trygghetsboendet på Skogsstigen i Forsheda ska vara klart efter sommaren 2021. På sikt finns även planer på kommande trygghetsboenden på Östrabo i Värnamo, Lindgården i Rydaholm och Torpagården i Bredaryd, säger Stanley Guldmyr, VD Finnvedsbostäder.

Källa: Pressmeddelande från Finnvedsbostäder

Läs tidigare artiklar om förvärvet här.

Taggar

Dela