Nyheter

Barn föll från fönster – avled

Nyheter En tragisk olycka inträffade vid 11.00-tiden i centrala Nässjö. Ett larm inkom till SOS där polis, ambulans och räddningstjänst beordrades till ett bostadshus i centrala Nässjö. Enligt meddelande hade en person fallit ut från ett fönster. 

Arkivfoto David Alin

När polisen anländer anträffas en skadad person och polisen inledde en förundersökning om vållande till kroppsskada. Skadeläget var då oklart, vid 11.20-tiden. 

Den skadade fördes till sjukhus med ambulans och det rapporterades oklara skador. Kriminaltekniker kallas till platsen. 

Klockan 12.13 uppdateras polisens hemsida om att det är ett mycket ungt barn som fallit och skadat sig allvarligt. Polisen har fått kontakt med vårdnadshavare och skjutsar denne till sjukhuset där barnet vårdas. Ingen misstänkt i nuläget och polisen fortsätter utredningen vem som bar ansvaret för barnet när händelsen inträffade. Alla barnets närmaste anhöriga är inte underrättade. 

Klockan 12.32 arbetar polisen med att söka vittnen genom dörrknackning i det aktuella huset och i närheten. Kommunens posomgrupp kallas in och deltar i krishanteringsarbetet.

Polisen uppmanar personer som har sett något av händelsen eller som vet något om vad som hänt att ta kontakt med poliser på plats. 

Klockan 14.05 meddelas det att drabbade barnet avlidit på sjukhus och läkaren har konstaterat dödsfall. Barnets närmaste anhöriga är underrättade.

Polisens utredning är nu omrubricerad till vållande till annans död.

Taggar

Dela


1 reaktion på Barn föll från fönster – avled

Tragiskt, men är det bara jag som upplever det som att ”fallolyckorna” med dödlig utgång från fönster och balkonger har ökat på senare år?

Kommentarsfunktionen är stängd