Nyheter

Bandidos har nu lokal i Värnamo kommun

Nyheter Redan i februari förra året skrev vi att det kriminella mc-gänget Bandidos hade etablerat sig i Värnamo kommun och nu har de även skaffat en klubblokal här.

Det är i Kärda som de sedan i förra månaden lyckats hyra en klubblokal.

– Den som hyrde ut visste inte till vem, säger Håkan Boberg som är lokalpolisområdeschef i Värnamo till vår tidning.
Ljungby kommun köpte den lokal Bandidos hade i Lagan – allt för att få bort mc-gänget.

Enligt Håkan Boberg består gruppen av färre än tio medlemmar och det finns de som sitter i fängelse. Den senaste dömdes bara för en kort tid sedan till nästan två års fängelse.

Bandidos har starka kopplingar till kriminalitet och flera ur mc-gänget dömdes för olika brott i samband med de uppmärksammade skjutningarna i och kring Värnamo.

För polisen handlar det nu om att på olika sätta störa verksamheten och syftet är klart: Att få bort Bandidos från kommunen och att medlemmarna inte begår nya brott här.
Givetvis försöker polisen även att få medlemmar att gå ur Bandidos och etablera sig som vanliga medborgare utan kriminalitet. Detta är ofta svårt men det finns lyckade exempel.

Vad Håkan Boberg känner till är det endast män med i den lokala gruppen här som kallas Bandidos Wernamo.

Håkan Boberg ser ingen anledning att oroa befolkningen i just Kärda. Bandidos Wernamo har hyrt en industrilokal. I stället kanske man i Kärda kan känna sig lite extra lugn för Håkan Boberg berättar att polisen är mer och mer synlig i Kärda efter Bandidos etableringar.

Taggar

Dela