Nyheter

Azra tar plats i utrikesutskottet

Nyheter Nu är fördelningen av utskottsplatser i riksdagen klar, och det står klart att den nyvalda socialdemokratiska riksdagsledamoten Azra Muranovic från Värnamo får platsen som arbetande ersättare i utrikesutskottet. – Jag ser fram emot arbetet, och jag är väldigt intresserad av utrikesutskottet, säger hon i ett pressmeddelande.

Riksdagsledamoten Azra Muranovic (S) från Värnamo tar plats i utrikesutskottet. Arkivbild

Azra Muranovic, tidigare oppositionsråd i Värnamo kommun, är ny ledamot i Sveriges riksdag. I dagarna blev det klart vilket utskott som riksdagsledamöterna ska arbeta i. För Muranovics del är det utrikesutskottet som gäller.

– Jag ser fram emot att ta mig an de frågor som utrikesutskottet ansvarar för, och utrikesfrågor är ju väldigt aktuellt just nu – med tanke på Rysslands olagliga krig i vårt närområde. För mig är det väldigt viktigt att Sverige fortsatt tar strid för en feministisk utrikespolitik där kvinnor har en självklar plats i beslutsfattandet. Samtidigt känner jag mig orolig för att Sverigedemokraterna har fått ordförandeposten i utskottet. Det är ett parti som innan Rysslands annektering av Ukraina inte kunde välja mellan Putin och Biden, säger Azra Muranovic.

Utrikesutskottet ansvarar för frågor som rör svensk utrikes- och säkerhetspolitik, men också om frågor som bistånd, FN och mänskliga rättigheter.

Taggar

Dela