Nyheter

Åtalas för våldtäkt mot barn – vid 95 tillfällen

Nyheter I morgon inleds rättegången i Jönköpings tingsrätt mot två unga män som står åtalade för våldtäkt mot barn. I det ena fallet ska det handla om 95 tillfällen under ett halvårs tid.

Pressbild

De åtalade männen är numera i 18- och 20-årsåldern. Händelserna de är åtalade för ska ha skett för ett par år sedan i Värnamo kommun.

I det ena fallet ska mannen som då ännu inte var fyllda 18 år ha haft vaginala samlag, samt andra sexuella handlingar jämförlig med samlag, vid 95 tillfällen med en flicka som var 13-14 år. I stämningsansökan menar åklagaren att mannen begick handlingen med uppsåt, eller att han åtminstone var oaktsam beträffande omständigheten att flickan vid tillfället var under 15 år.

I andra hand yrkar åklagaren på ansvar för sexuellt utnyttjande av barn.

I det andra fallet ska mannen som numera är i 18-årsåldern ha haft samlag med en 13-årig flicka vid ett tillfälle när hon var berusad. Flickan berättar i förundersökningen att hon från början inte insåg att det var en våldtäkt, men efter att ha delat händelsen med andra ska hon ha förstått att det var det.

Ett tag efter händelsen ska flickan ha sett mannen ute på stan och fått en panikångestattack.

Taggar

Dela