Nyheter

Artikel om rivning väckte minnen

Nyheter Gårdagens artikel om Sten Stures rivning väckte minnen till liv.

  [1/1]

Gårdagens artikel om Sten Stures rivning väckte minnen till liv.

I går berättade vi att Sten Stures gatukök på Lasarettsgatan ska gå i graven.

Artikeln väckte reaktioner och minnen till liv. 

– En ”riktig” korvmoj i Värnamo är nu historia, det är pizza som gäller för Värnamos medborgare. Korvkioskkulturen är historia med Skrevet, Kroons, Sten Stures och GG-Grillen som låg på olika platser i Värnamo. Nu är det ett ämne för Historiska Sällskapet att upplysa kommande generationer om tiden när man köade framför korvmojen och beställde en grillad special med pucko och räksallad, kommenterade en läsare.

– Min farfar startade gatuköket och min faster och farbror tog över. Jag jobbade där till och från med början 1984. Många underbara minnen, skrev en annan läsare på sociala medier.

–Jag köpte lördagsgodis för min första veckopeng där 1967-68. Nådde knappt upp till luckan🙃😅 En sån och en sån….Fick handla för 1 krona! Bodde på Parkgatan. 

– Ungdomens bästa korvkiosk med Sveriges i särklass godaste mos. Ibland var kassan skral, men då kunde man köpa enbart bröd och mos, för mosets skull. Sista gången jag åt, köpte jag köttbullar och mos i tro att det var samma, men blev så otroligt besviken. Det moset gick knappt att äta.

– Där försökte man som en berusad hormonstinn yngling att få kontakt med flickor på fredag- och lördagskvällarna… Det gick inge vidare.

– Det var standard att avsluta kvällen vid Sten Stures 😊  Vid skral kassa blev det en Luffare, vid god grillad special extra allt 😁

Taggar

Dela