Nyheter

Årets matentreprenör ska koras

Nyheter De fyra finalisterna är Bredaryds Wärdshus, EM Vilt, Hagshultskossorna samt Rudenstams Bär & Frukt. Utöver ära och diplom får vinnaren 20 000 kronor samt möjlighet till att få hjälp med affärsutveckling och coachning.

— Antalet nomineringar har ökat från 20 förra året, då vi delade ut priset för första gången, till 27 i år, säger Länsförsäkringar Jönköpings vd Henrietta Hansson. Slående är den genomgående höga kvaliteten. I år ser vi också en breddning av representationen från olika delar av länet och olika inriktningar inom livsmedelsområdet. Det glädjer mig att kännedomen om och intresset för priset ökar, eftersom huvudsyftet med priset är att uppmärksamma länets många duktiga matentreprenörer. Det här är en näring i vårt län som ökar i betydelse i både stad och land.

Om priset
Priset Årets matentreprenör i Jönköpings län i delas ut till en organisation, företag eller person inom offentlig, privat eller ideell sektor som på ett nytt sätt har satt den regionala maten på kartan. Verksamheten ska genomsyras av hållbarhet ur ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv. Årets vinnare har utsetts av en jury som leds av Länsförsäkringar Jönköpings vd Henrietta Hansson. Övriga jurymedlemmar är Science Parks business developer Linda Pålsson, LRF Jönköpings regionchef Anna Werbitsch Arnell, Hushållningssällskapets vd Frida Carlsson, Ester Kök och Bars kökschef Morgan Östberg samt Smålands Turisms vd Helen Berg.

Prisutdelningen äger rum imorgon vid Landsbygdens sommarmöte.

Taggar

Dela