Nyheter

Årets Kristdemokrat utsedd i Värnamo

Nyheter Karin Rylander, Värnamo, fick på måndagskvällen ta emot ett nyinstiftat pris.

Karin Rylander fick ta emot utmärkelsen Årets Kristdemokrat i Värnamo av Gunnar Crona.  [1/7]

– Priset är nyinstiftat och det är första gången vi delar ut det, sa Crona.  [2/7]

KD håll årsmöte med semlor.  [3/7]

Fikaparus på årsmötet.  [4/7]

KD:s ordfröande i Värnamo, Gunnar Crona.  [5/7]

Camilla Rinaldo Miller från Bredaryd är partiets distriksordfrörand i Jönköpings län.  [6/7]

– Vi kommer att prioritera familjen, äldre, miljö och trygghet, i den ordningen när vi argumenterar i valrörelsen, sa Camilla Rinaldo Miller.  [7/7]

Det var i samband med Kristdemokraternas årsmöte på Kafferepet som partiet delade ut det nyinstiftade priset Årets Kristdemokrat i Värnamo.
– Karin Rylander har under många år engagerat sig i Kristdemokraterna Värnamo och bidragit med såväl goda idéer som praktiska insatser. Framför allt så har hon sett de små och hört de tysta som alltför ofta glöms bort i vårt samhälle. På senare år har detta engagemang manifesterats i hennes outtröttliga arbete med att förverkliga socialt boende för äldre, trygghetsboende, i Värnamo kommun, berättade. partiavdelningens ordföranden Gunnar Crona.

Innan årsmötesförhandlingarna startade startade tog partiets distriktsordförande Camilla Rinaldo Miller till orda. Hon började med att citera några uttalanden från den tidigare partiledaren Alf Svensson.
Svensson poängterade vikten av att framhålla familjen som en viktig del i valrörelsen.
– Vi Kristdemokrater ska prioritera och framhålla familjen, de äldre, miljön och tryggheten i valrörelsen, var budskapet. Miller som även är partiets gruppledare i kommunfullmäktige  berättade också om en stor kampanj som Kristdemokraterna genomfört i Skåne och som partiet i Jönköping nu ska ta efter.
– I Skåne har partiet delat ut 120 000 flygblad med vårt budskap.
– Nu ska våra valarbetare få prenumerera på flygblad.
– Vi behöver inte bara ha folk på våra listor, vi måste ha händer och fötter som delar ut flygbladet, sa Miller bland annat.

Under årsmötet så föredrogs också en verksamhetsberättelse, samt en verksamhetsberättelse från partiets fullmäktigegrupp i Värnamo.

• Inget beslut om valsedlar
Nomineringskommittén lade fram sitt förslag till valsedel. Då tyckte årsmötet att det fattades några namn. Dessutom ville det ha ytterligare en valsedel med enbart kandidaterna från kommunen utanför Värnamo stad. Därför beslutade årsmötet att överlämna åt styrelsen att komplettera nomineringskommitténs förslag och presentera färdiga valsedlar vid ett senare tillfälle.

Taggar

Dela