Nyheter

Arbetsmiljöverket ger kommunen helt rätt

Nyheter Arbetsmiljöverket ger Värnamo kommun helt rätt i frågan om skyddsutrustning med anledning av covid-19. Därmed återgår kommunen omgående till den nivå av skyddsutrustning som expertmyndigheterna rekommenderar och som Värnamo kommun följer.

Arkivfoto från ett äldreboende

Vi är lättade över beskedet. Ett skyddsstopp drabbar en grupp mycket sköra personer men också medarbetare, säger Ulrika Gustafson, chef för omsorgsförvaltningen.

Värnamo kommun har sedan coronaepidemin blev känd noggrant följt expertmyndigheternas rekommendationer.

Vi är mycket måna om våra medarbetare, de ska självklart ha rätt skyddsutrustning, säger Ulrika Gustafson.

Det var under måndagen som fackförbundet Kommunal beslutade att lägga ett skyddsstopp. Stoppet hävdes tillfälligt i väntan på besked från Arbetsmiljöverket. Under tiden använde personalen skyddsmask 90 enligt en överenskommelse med facket. Beskedet från Arbetsmiljöverket kom sent på tisdagseftermiddagen och det ger alltså kommunen helt rätt.

Vi är mycket nöjda med beslutet. Vi tycker att vi har haft en bra samverkan med berörda fackliga organisationer. Därför är vi besvikna på Kommunals agerande. Vår målsättning var redan från början att häva stoppet. Ett negativt besked från Arbetsmiljöverket hade fått stora konsekvenser för kommuner i hela landet, säger Lena Wallberg, förhandlingschef på HR-avdelningen.

Källa; Pressmeddelande från Värnamo kommun

Taggar

Dela