Nyheter

Arbetsgivarna lämnar skambud!

Nyheter Läs IF Metalls insändare här

IF Metall kräver 3 procents löneökning i årets avtalsrörelse. Nu har arbetsgivarna svarat att de vill ge oss 1,4 procent. Det är ett skambud.

Industrins konkurrenskraft har stärkts de senaste åren. Svensk industri går bra jämfört med övriga världen. De flesta stora industriföretag rapporterar god lönsamhet och höjer utdelningen till aktieägarna.

Ändå vill arbetsgivarna ge oss anställda en löneökning som är så liten att den skulle ätas upp av inflationen. Det skulle alltså bli mindre pengar i plånboken, inte mer.

Vi går inte med på det. Vi kräver riktiga löneökningar. Det finns inget skäl att öka företagens vinster ännu mer på löntagarnas bekostnad!

Besim Matoshi
IF Metall Avdelning 40

Taggar

Dela


3 reaktioner på Arbetsgivarna lämnar skambud!

Be regeringen med Maggan att inte höja skatterna så brutalt, hon och hennes kompisar ligger bakom att man har betydligt mindre kvar varje månad 🙁

Nej, skatten är bara en del av mervärdet som vi arbetare får tillbaka. Har du för lite kvar i plånboken varje månad är det din arbetsköpare som betalar för dåligt.

Fackets 3% är också ett skambud. Snart är det mer lönsamt att vara arbetslös i Sverige, knappt någon poäng att jobba när en ändå inte får några pengar över.

Kommentarsfunktionen är stängd