Nyheter

Arbetar intensivt med materialförsörjning

Nyheter Region Jönköpings län arbetar intensivt med att förse vården med det material som behövs för hantering av patienter med covid-19.

Inom Region Jönköpings län har vi idag tillgång till de skyddsprodukter vi behöver, men hur långt materialet räcker är svårt att bedöma då det kan komma snabba förändringar både när det gäller förbrukning och leveranser.

– I stort sett hela personalstyrkan inom område inköp jobbar med att få in leveranser av skyddsprodukter. Det kommer in leveranser dagligen, och vi försöker hela tiden ligga steget före, säger Gunnel Svedeskog Karlsson, ansvarig för den arbetsgrupp som just nu särskilt fokuserar på att förse vården med det material som behövs för hantering av patienter med covid-19.

Produkter ersätts om det blir leveransproblem Område inköp köper produkter både från upphandlade leverantörer och nya, däribland flera lokala. Just nu är det stor åtgång på handskar, andnings – och munskydd, desinfektionsprodukter och förkläden.

–  Får vi leveransproblem med någon produkt, arbetar vi genast med att ta fram ersättningsprodukter. Vi får också in förslag från både privatpersoner och företag. Dessa hanterar vi och bedömer tillsammans med Smittskydd och vårdhygien, säger områdeschef Carina Mattsson Sandberg.

Källa; Pressmeddelande från Region Jönköpings län

Taggar

Dela