Nyheter

Äntligen byggstart på Trälleborgsskolan

Nyheter Efter flera års vånda har nu kommunen äntligen bestämt sig. Den mögelskadade delen av Trälleborgsskolan ska rivas och en om- och tillbyggnad ska påbörjas.

Folkets Park ingår i det stora projekt för området som kommunstyrelsen sagt ja till nu.

Vid sista kommunstyrelsemötet gavs det grönt ljus till tekniska utskottet att snarast påbörja byggnationen.
– Vi är nu politiskt helt eniga om att utveckla Trälleborgs- och Folkets park-området i en bred överenskommelse, säger Hans- Göran Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunens ambition är nu att göra området kring Gröndal, Trälleborgsskolan och Folkets Park till ett attraktivt centrum för skola, kultur, idrott och rekreation.
– Förutom den gamla utescenen och dansbanan i nuvarande Folkets park, ska ska det finnas lekpark, servering och en eller två nybyggda idrotts/aktivitetshallar, säger Ulla Gradeen (S), andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

Samhällsbyggnadsförvaltningen har nu fram till augusti på sig att presentera ett förslag till en helhetslösning för hur området ska utvecklas.
Värnamo kommun äger marken och byggnaderna och hyr ut scenen och dansbanan för den som vill arrangera evenemang och vi hoppas att många tar tillvara den möjligheten, säger Gottlieb Granberg (M), vice ordförande i kommunstyrelsen. Om och tillbyggnad av Trälleborgsskolan ska start omgående, så att en permanent skollösning blir klar. Därefter byggs ny aktivitetshall. Förutom om- och tillbyggnader ska trafiksituationen kring skolan och de kringliggande bostadsområdena förbättras.

Taggar

Dela