Nyheter

Ansöker om extra bidrag för röjning

Nyheter SMK Värnamo ansöker om extra bidrag för kostnader för röjning av föreningens motorområde.

Föreningen har varit tvungen att röja sly runt sin motorbana då den annars inte hade godkänts, eftersom funktionärer på ett flertal flaggposter inte har full uppsikt över sina områden. Åtgärden är en ren säkerhetsfråga. Föreningen har under sommaren anlitat extern röjningshjälp och ansökan om bidrag till åtgärden lämnades in efteråt. Kostnaden för röjning har uppgått till 51 210 kr, vilket också är det ansökta beloppet.

SMK Värnamo erhåller varje år ett anläggningsbidrag för skötsel av motorbana med 96 000 kr. Riktlinjerna tydliggör inte om kostnaderna för röjning av området runt motorbanan ska innefattas i anläggningsbidraget.

Riktlinjerna lyder: ”Ansökan om extra bidrag skall vara inlämnad och behandlad av tekniska utskottet före det att arbetet eller anskaffningen påbörjats. Endast vid synnerliga skäl kan undantag från denna bestämmelse medges.”

Bedömningen är att kostnader för röjning av området intill motorbanan omfattas av anläggningsbidraget. Detta är något som föreningen regelbundet behöver göra. Bedömningen är vidare att ansökan dessutom har lämnats in i efterhand, varför ansökan inte kan beviljas heller av den anledningen.

På tekniska utskottet behandlas ärendet. Tekniska förvaltningen har föreslagit att motorklubbens ansökan avslås.

Taggar

Dela


1 reaktion på Ansöker om extra bidrag för röjning

Kommentarsfunktionen är stängd