Nyheter

Ännu inget beslut om uteslutning eller ej

Nyheter Framtiden för Esse Petersson hos Liberalerna är fortfarande oviss.

Esse Peterssons framtid hos Liberalerna avgörs av partisekreteraren Maria Arnholm, som ännu inte tagit något beslut om han ska uteslutas eller ej.

Partiets distriktsordförande, Emma Carlsson Löfdahl berättar att ärendet nu ligger i händerna på partisekreteraren Maria Arnholm.
Det var efter att ha uttalat sig på Facebook i samband med en skjutning i Värnamo i slutet på april som Esse Petersson föll i onåd hos sina partikamrater.

Han skrev bland annat att ”nysvenskar” låg bakom skjutningen.
Peterssons uttalande resulterade bland annat i att partidistriktet sammankallade till ett ett extra styrelsemöte för att diskutera en eventuell uteslutning av Esse Petersson.
Förbundsordförande Emma Carlsson Löfdahl,anklagade bland annat Petersson för att sprida rykten utan grund..
Efter detta så lyftes frågan till partiets högsta ledning i Stockholm.

Esse Petersson har en lång historia med Folkpartiet, numera Liberalerna.

Han tilldelades Liberalernas Karl Staaff plakett i silver ”För trogen liberal gärning” 16 april 2016. Engagerad under 55 år i Folkpartiet samt 41 år i landstinget, 5 år i riksdagen och över 25 år i kommunpolitiken.

Trots att valet nu närmar sig så har Liberalerna inte tagit något beslut ännu, om Esse Petersson ska få fortsätta att representera partiet eller inte.
Gustav Georgsson är en av partiets presskontakter.
– Partisekreteraren hanterar detta som ett personärende vilket innebär att jag inte kan säga exakt när det är klart, berättar han

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *