Nyheter

Anders löper för livet

Nyheter Dagsetappen startade i Värnamo och delmålet på den 65 mil långa löpningen var Vaggeryd.

En pratstund med Anders Hallberg och Anette Svensson  [1/4]

Budskap  [2/4]

På väg till Stockholm  [3/4]

Anders på sin 65-milafärd  [4/4]

Det som på håll såg ut som en kille med en banvagn var en annan vagn och med ett tydligt budskap: Löpning för livet.
Det handlar om Anders Hallberg från Gävle som stannade till en kort stund i Skillingaryd för att utanför konstaffären få en pratstund med Anette Svensson och tidningens reporter.

Anders har en löparvagn där han förvarar tält och lite annat på sin 65-milaresa mellan två huvudstäder: Köpenhamn och Stockholm. För några år sedan gick en anhörig till Anders Hallberg bort i cancer. Efter det bestämde han sig för att samla in pengar till Cancerfonden.

37-årige Anders har tidigare en gång sprungit en lång sträcka, de 47 milen från Oslo till Gävle och syftet även den gången var att samla in pengar till Cancerfonden med ”Löpning för livet”.

• Startade 9 juni
Anders tog för en vecka sedan tåget ned till Köpenhamn där han startade sin löpning i söndags den 9 juni. Han hoppas kunna anlända till Stockholm kring den 25 juni. Då har han i snitt avverkat nästan ett Marathonlopp om dagen. Gårdagens etapp inledde han i Värnamo och hade Vaggeryd som mål.

• Stöd kampen mot cancer
Den som vill stötta Anders insamling till Cancerfonden kan göra detta via hans insamlingssida på Facebook.

Man kan även sms:a till BESEGRA 9487 till 72988, swisha 0735653857 eller till Cancerfondens plusgiro 901986-0 och ange mottagarnamn 9487.

Målet är att samla in 100 000 kronor och flera företag har ställt upp som sponsorer.

Taggar

Dela