Nyheter

Amanda arbetar för ett jämställt ledarskapsklimat

Nyheter Jönköpings län har varit sämst i landet på att tillvarata kvinnligt ledarskap. Det vill Årets unga styrelsetalang Amanda Hilding förändra, som jobbar för ett jämställt ledarskapsklimat i Jönköpings län.

Amanda Hilding, Axelents vd och Årets unga styrelsetalang, slår ett slag för unga, kvinnliga ledare. Foto: Skärmdump

Vi har tidigare berättat om Axelents vd Amanda Hilding, som utsågs till Årets unga styrelsetalang 2020 av Handelskammaren och Styrelseakademien i Jönköpings län. Under Värnamo näringslivs frukostmöte pratade hon om styrelsearbete, sin karriär och kvinnligt ledarskap. 

– 2015 var Jönköpings län i botten i Ledarnas jämställdhetsbarometer. Endast 28 procent av länets samtliga chefer var kvinnor. Även om siffran har blivit något bättre de sista åren, så är det långt ifrån jämställt. Så får det inte vara. Vi ska vara i toppen, så enkelt är det! 

För Amanda Hilding innebar utmärkelsen att hon vann en plats på utbildningen Rätt Fokus i styrelsearbetet samt en plats som adjungerad styrelseledamot hos Handelskammaren Jönköpings län under ett års tid. 

– Det var otroligt roligt att få den utmärkelsen. Det är ett kvitto att jag är på rätt väg och att jag vet att det man gör har gjort skillnad. Jag ska inom kort gå styrelseutbildningen och styrelseuppdraget i Handelskammaren gör att man får mer kött på benen. Det är en otrolig resa jag har startat och otroligt roligt att få vara en del av det här forumet, säger hon och fortsätter:

– Känner ni någon ung ledare, in och nominera! In och titta även bland tidigare kandidater, där kanske ni hittar en passande framtida rekrytering. Det är viktigt i en rekryteringsprocess i dag att titta efter driv och engagemang bland de sökande. Till sist vänder jag mig till unga kvinnor. Våga ta chansen och sök jobb som vd. Det är ett otroligt roligt yrke!

Läs artikeln om Amandas Hildings utnämning till Årets unga styrelsetalang här.

Läs reportaget om Amanda Hildings nominering till Årets unga ledande kvinna här.

Taggar

Dela