Nyheter

Allsång på Vråen i morgon

Nyheter I morgon blir det allsångstävling på Vråen i Värnamo:

SMS Stämgafflarna

– Vi i SMS-Stämgafflarna brukar ha ett vår- och ett höstarrangemang där vi oftast håller till på Träffpunkt Vråen. Denna våren blir det Allsångsquiz. Det är första gången vi i kören försöker oss på att fixa ett sådant. Sångerna kommer att finnas i upptryckta häften, berättar Malin Larsson.

Hon berättar att man tar med besökande på en liten resa genom den svenska sångbanan. Sångerna är kända för såväl gamla som yngre.
För varje sång finns en liten fråga och för vinnaren finns ett litet pris att hämta.
”Resan” tar cirka 45 minuter.
– Eftersom detta tillfälle är lite kortare än vi brukar ha så finns inte fika att köpa men man är välkommen att ta med egen fika.

Lite om kören:
– Kören är Värnamos härligaste ”amatörkör”, eller som jag kallade den i en intervju, ”duschsångare” och vi kör helt utan noter. Sångerna vi har på vår repertoar är allt som medlemmarna vill sjunga. Eftersom det är väldigt olika åldrar i kören blir det allt från svenskt 40–50-tal till engelskt 2010–15-tal.: Swing, visor, rock, soul – allt som vi fastnar för. Många låtar som inte är direkt gångbara i kör gör vi om lite så det funkar och blir roligt. Vi lägger in stämmor på gehör och ofta har vi flera stämmor.
– Vi har inget inträdesprov utan vi ses varje onsdag och sjunger, pratar och fikar. Alla är välkomna att komma och testa eller börja direkt. Många av körens medlemmar har inte så roliga erfarenheter sedan tidigare vad gäller sång. En del har till exempel fått höra i skolan att de ska nog bara mima och så vidare men jag kan helt uppriktigt säga att alla kan faktiskt sjunga! Röst och takt utvecklas med glädjen att sjunga. När kören startade var det cirka åtta personer. I dag är vi kring 30.

Taggar

Dela