Nyheter

Åkeri storsatsar

Nyheter 1 300 kvadratmeter, egen tvätthall och solcellspaneler på taket. Kvarteret Minken kommer inom kort att bli ett företag rikare när Boman Group flyttar sina verksamheter Boman Express Logistics AB och Boman Gardhage Spedition AB till egna lokaler. 

Tommy Boman presenterar med glädje åkeriets storsatsning: en ny terminal på 1 300 kvadratmeters yta med egen tvätthall vid kvarteret Minken, där Gröndalsleden möter väg 151. Bild: David Alin/Byggingenjörsbyrån AB. Montage: David Alin

Åkeriet Boman Gardhage Spedition AB har har sedan 90-talet varit beläget i lokalerna på Fabriksgatan utmed Gröndalsleden och sedan 2008 även Boman Express då det startades. Företaget har ett 40-tal anställda och hanterar cirka 70 000 sändningar och cirka 230 000 kollis om året. För att ta nästa steg i utvecklingen är det nu dags att byta kostym. De har köpt cirka 12 000 kvadratmeter mark av Värnamo kommun i kvarteret Minken, norr om där Gröndalsleden möter väg 151 mot Gnosjö. Där ska bolaget bygga sitt nya högkvarter, i form av en terminal på 1 300 kvadratmeter. 

– Det blir 900 kvadratmeter omlastningsyta och 300 kontorsyta samt en egen tvätthall, säger en glad Tommy Boman. Vi har länge känt oss mogna för att ha våra egna lokaler. Den här ytan är en perfekt plats för vår verksamhet och med cirka 20 000 kvadratmeter yta kvar på tomten så får vi stora möjligheter att bygga ut verksamheten på sikt.

Nysatsningen sker med ett klimattänk.

– Vi monterar solcellspaneler på taket och kommer att ta tillvara på och återanvända regnvattnet till vår tvätthall. Vi kommer att bygga förvaringstankar under marken med reningsfilter, som gör att vi lagrar och renar vattnet, säger Tommy Boman. 

Går allting enligt planerna är tanken är att spaden i marken sätts i januari månad och att bolagets nysatsning står klar efter sommaren. Ågårds Bygg i Hillerstorp har fått uppdraget att bygga den nya terminalen. 

– Företaget har byggt liknande projekt i både större och mindre storlek sedan tidigare så det känns kanonbra. Jag känner även vd:n Jimmy Wall sedan tidigare och vi har en bra relation, så det känns väldigt lovande. Framtiden ser ljus ut och det har varit jubel och tillrop från alla anställda om att få komma till nya lokaler, så det här känns som början på en ny era, avrundar Tommy Boman. 

Taggar

Dela