Nyheter

Över 760 körde för fort under trafikveckan 

Nyheter Den nationella trafikveckan – senaste veckan – resulterade i över 760 hastighetsöverträdelser som i sin tur uppdagade andra brott exempelvis narkotikabrott samt att två efterlysta personer påträffades.

Arkivbild från E4:an

 

– Små hastighetsöverträdelser kan vara skillnaden mellan liv och död. Skolorna är åter igång efter sommarlovet och i samband med det har polisen årligen en samordnad trafiksäkerhetsinsats med fokus på trygghet och hastighet utanför bland annat skolor och förskolor, noterar polisens presstaleman Dennis Johansson Strömberg.

Att fokusera på hastighetskontroller är en viktig del i polisens trafikstrategi. En ökad närvaro och aktivitet ute i trafikmiljön är en förutsättning för att trafikstrategins målsättning med minskat antal döda och skadade ska kunna nås.

I samband med hastighetskontrollerna uppdagades också annan brottslighet i polisregion Öst, bland annat narkotikabrott samt att två efterlysta personer påträffades och kunde gripas.

Förra året rapporterades 650 hastighetsöverträdelser under den nationella trafikveckan i polisregion Öst.

Fakta om trafikveckan 17–23 augusti i polisregion Öst

  • 769 rapporterade hastighetsöverträdelser. 248 av de som rapporterades låg inom spannet 6–9 km/timmen över gällande hastighetsbegränsning
  • 160 rapporterade hastighetsöverträdelser i Östergötland
  • 356 rapporterade hastighetsöverträdelser i Jönköpings län
  • 253 rapporterade hastighetsöverträdelser i Södermanland
  • 18 anmälningar gällande narkotikabrott
  • 2 efterlysta personer påträffades
  • 14 underrättelseuppslag
Taggar

Dela


1 reaktion på Över 760 körde för fort under trafikveckan 

Behövs fler hastighetskontroller överallt i Värnamo. Utfarterna på alla håll. Har inte sett en enda kontroll till exempel på Götavägen under denna tid.

Kommentarsfunktionen är stängd