Nyheter

5 nya miljarder ska stärka välfärden

Nyheter Den socialdemokratiskt ledda regeringen förstärker välfärden med ytterligare 5 miljarder kronor för 2020 för att stärka skola, vård och omsorg. En mycket välkommen satsning enligt flera socialdemokratiska företrädare från Jönköpings län.

Socialdemokraterna gick till val på att förstärka välfärden eftersom en väl fungerande välfärd är grunden för ett starkt och tryggt samhälle. Behoven i välfärden är stora och för att möta dessa presenterade regeringen i dag tillskott på ytterligare fem miljarder kronor för 2020.

– Jättepositivt med ytterligare satsningar för att stärka skolan och omsorgen men också för att möta upp konjunkturavmattningen, säger kommunalrådet i Vaggeryds kommun Kenth Williamsson (S).

Syftet med att presentera satsningen tidigt är att ge kommun- och regionpolitiker förutsättningar för att planera för kommande tillskott.

– De nya pengarna kan hjälpa till att jämna ut skillnader mellan stad och landsbygd. Det ska inte spela någon roll var du bor i länet – alla ska få ta del av en bra och jämlik hälso- och sjukvård, säger regionrådet Marcus Eskdahl.

Pengarna kommer att fördelas enligt principen att 70 procent går till kommunerna och 30 procent till regionerna. Vaggeryds kommun får 4,8 miljoner kronor och Värnamo kommun 11,7 miljoner.

– Det här är en mycket angelägen satsning. Att säkra välfärden i hela landet är vårt löfte till väljarna. Mer pengar till välfärden gör det möjligt att satsa på våra barn och unga. Det är viktiga investeringar för att säkra allas rätt till utveckling och förebygga att barn och unga inte hamnar i kriminalitet, säger riksdagsledamoten Carina Ödebrink (S).

Pressmeddelande från Socialdemokraterna

Taggar

Dela


1 reaktion på 5 nya miljarder ska stärka välfärden

Kommentarsfunktionen är stängd