Nyheter

27:an och mer hos Coop i Bor

Nyheter Coop i Bor, KF Göta, höll den 27 mars distriktsstämma i Ansgarsgården i Bor och det diskuterades bland annat vilken påverkan de ska bli för butiken när 27:an dras utanför samhället.

Coop i Bor. Privatbild

.Ett tjugotal medlemmar samt butiksanställda hälsades välkomna av Coops ägarombud i Bor, Arne Ekegren. Därefter redogjorde Bo Kärreskog styrelseledamot KF Göta om verksamheten i distriktet och butiken i Bor. Coop i Bor går bättre än budgeterat och är lönsam. Det framkom att KF Göta består av 48 butiker varav tre är Stora Coop och 45 Coop-butiker.

I KF Götas informationsbroschyr inför mötet ”Vår verksamhet 2018” framgår det att år 1850 grundades det första kooperativa företaget i Sverige och år 1899 bildades det första KF genom att gå samman, samarbeta och äga tillsammans för att lösa individuella och gemensamma behov.

På 1940-talet infördes självbetjäning och snabbköp. Coop i Bor har cirka 1 300 medlemmar. Det påtalades att siffran är osäker eftersom det i byrålådorna hemma kan ligga medlemskap i Coop som tillhör till exempel tidigare nu avlidna medlemmar vars konto ej avslutats.

En motion hade inkommit till stämman som innehöll ett förslag att till butiken införskaffa möjlighet att kunna få sitta ner och ta igen sig.

I frågestunden ställdes frågan för vidare funderingar, hur påverkas butiken om och när väg 27 dras utanför Bor?

Vidare väcktes frågan om utdelning av postpaket i butiken. Den frågan är komplex eftersom den verksamheten kräver en större yta.

Till distriktets ägarombud till föreningsstämman återvaldes Arne Ekegren med Torsten Gunnarsson som ersättare.

Kvällen avslutades med kaffe och förtäring och de närvarande medlemmarna fick en gåva med sig hem.

Taggar

Dela


1 reaktion på 27:an och mer hos Coop i Bor

Kommentarsfunktionen är stängd