Nyheter

17 nya bekräftade coronafall

Nyheter Antalet coronafall ökade kraftigt i Sverige förra veckan. I Värnamo rapporterades 17 nya fall. Det visar nya siffror från Folkhälsomyndigheten.

Under vecka 50 rapporterades 17 nya bekräftade fall av covid-19 i Värnamo kommun.  Det är en nedgång jämfört med den föregående veckan (−5 fall). Den högsta noteringen för Värnamo gjordes i januari 2021: 184 nya fall under en vecka.

Under några veckor i november rekommenderades de flesta fullvaccinerade att inte testa, en rekommendation som Folkhälsomyndigheten sedan backade ifrån. Sedan vecka 47 gäller återigen att alla ska provta sig vid symtom. Det gör att jämförelser med de här veckorna haltar lite.

Sett till befolkningen hittades fem nya fall per 10 000 invånare i Värnamo under den senaste veckan. Jämfört med resten av landet är det här en låg nivå.

Flest nya fall i länet, sett till befolkningen, rapporterades i Nässjö, där 40 fall per 10 000 invånare bekräftats under den senaste veckan.

I hela landet rapporterades 24 563 fall under vecka 50. Det är en ökning med 32 procent jämfört med veckan innan, samtidigt som antalet genomförda tester ökade. Flest nya fall hittades i Leksand. I kommunen har 92 fall per 10 000 invånare bekräftats under den senaste veckan.

Källa: Newsworthy

Coronafallen i länets kommuner

Taggar

Dela


1 reaktion på 17 nya bekräftade coronafall

Vill jag lämna mitt älskade barn till omsorgen, med vetskapen av att personalen inte är vaccinerad?
Vill jag lämna min mamma och pappa till omsorgen av de äldre, när jag i samma stund vet att personalen där inte är vaccinerad.
Och där alla vet, att smittan kom först till de äldre.
Och vad vill samhället att jag ska göra?
Jag vill bara värna om mitt lilla knyte och mina anhöriga som till åren börjar komma.
Och hela samhället skiter i det.
Ledsamt men sant.
Tycker nog att det snart börjar bli dags för vaccinationsintyg på utsidan av var man lämnar sina barn eller anhöriga och till vem och vilka.
Verkar ju inte vara orimliga krav eller?

Kommentarsfunktionen är stängd