Nyheter

17 fall inom omsorgen

Nyheter Kommunen lämnar idag en lägesrapport. "Tillfälligt besöksförbud när smitta finns"

Det finns idag 17 bekräftade fall inom omsorgsförvaltningens verksamhet. Både covidteamet inom hemtjänsten och inom funktionshinderomsorgen är igång.

Båda teamen bemannas vid bekräftad eller misstänkt smitta inom verksamheterna och extra personal sätts in i teamen vid behov.

– Vi har god tillgång till skyddsutrustning, menar omsorgsförvaltningen och fortsätter ”Vi befinner oss fortfarande i en pandemi där smittspridning fortfarande finns i vårt samhälle och det är viktigt att vi fortsätter följa riktlinjer och rekommendationer för att vi tillsammans ska minska smittspridningen”.

Tillfälliga besöksförbud införs när det finns bekräftade fall av covid-19 på ett boende.

Från 1 oktober avslutades det nationella besöksförbudet på våra särskilda boenden. Trots att Jönköpings län nu har utökade restriktioner så är det inget generellt besöksförbud för särskilda boenden.

Rutiner finns för att besöken på boendena ska vara säkra och trygga. Rutinerna har fungerat bra och alla har hjälpt till att följa dem.

Källa: Värnamo kommun

Taggar

Dela


2 reaktioner på 17 fall inom omsorgen

Materiel måste alltid finnas och slängas efter varje coronafall. Tror personal ofta slarvar, har själv sett folk göra detta. 😢 Man utsätter så många på detta viset😡

Kommentarsfunktionen är stängd