Nyheter

Skatten sänks för pensionärerna

Nyheter (S); – Från och med i årsskiftet har 66 000 antal pensionärer i Jönköpings län fått sänkt skatt med upp till 5 000 kronor per år.

År 2020 ska klyftan mellan skatt på arbete och pension vara borttagen. Samtidigt har även bostadstillägget höjts med upp till 420 kronor per månad.

Sedan den socialdemokratiskt ledda regeringen tillträdde 2014 har ett ekonomiskt underskott vänts till överskott. För att den svenska ekonomin ska komma alla till del har därför regeringen sänkt skatten för 77 procent av alla pensionärer över 65 år i Jönköpings län. Totalt handlar det om en genomsnittlig skattesänkning med 3 077 kronor per år.

– Det är glädjande att den socialdemokratiskt ledda regeringen nu tar ytterligare steg för att ta bort den orättvisa skatteklyfta som den tidigare borgerliga regeringen införde. Detta är utmärkt rättvisepolitik. De som har lagt grunden för vår gemensamma välfärd ska ha en bra pension, säger riksdagsledamoten Peter Persson (S).

Regeringens sänkning av pensionärsskatten innebär att klyftan mellan skatt på arbetsinkomst och pension är borttagen för alla med en pension upp till 17 000 kronor i månaden.

– Jobbskatteavdraget ledda till den skatteklyfta som nu finns mellan dem som arbetar och dem som är pensionärer. Socialdemokratins mål är att den här skatteklyftan ska vara helt borttagen 2020, säger Peter Persson.

Utöver den sänkta skatten för pensionärer har även bostadstillägget höjts med upp till 420 kronor per månad för de som har det svårast ekonomiskt från och med årsskiftet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *