Nyheter

Kända förkunnare till tältmöte

Nyheter Det blir även i år tältmöte i Klevshult med premiär torsdag 10 augusti.

Förkunnare är Carl-Erik Sahlberg
– Han är en uppskattad svensk präst och teolog som är välkänd för sitt stora sociala arbete i Klara församling i Stockholm, berättar Andreas Grumsén, pastor och föreståndare i Pingstkyrkan Klevshult som arrangerar tillsammans med Allianskyrkan

Under 2009 fick Carl-Erik Sahlberg Hans majestät konungens medalj ”för betydelsefulla insatser inom kyrkans sociala arbete.” Numera bor han tillsammans med sin hustru i Tanzania där de driver ett barnhem för tanzaniska barn som mist sina föräldrar i hiv/aids.

– I sommar är Carl-Erik i Sverige under några veckor och vi är väldigt glada att han kommer besöka tältmötena i Klevshult 11–13 augusti.

Gerd Ebegård
– I samband med Carl-Eriks besök får vi besök av den kända konferenssångaren, som också medverkat i TV-programmet Minns du sången, Gerd Ebegård, som sjunger på fredag- och lördagskvällen.

Mikael Järlestrand
Medverkar gör även Mikael Järlestrand, 52, som har rest som kyrkosångare i snart 30 år. Mikael har sina rötter i pingströrelsen. Hans förebilder är kända sångarnamn som Einar Ekberg och Göran Stenlund. Samtidigt som Mikael lutar sig tillbaka på traditionen vill han även sträcka sig framåt mot den musik som en ung generations kyrkobesökare lyssnar till. Därför blandas sångskatten med nyskrivna förkunnelsesånger samt gospel- och lovsångskörer. Mikael har spelat in tolv soloskivor varav tre är på engelska. Han har medverkat in flera TV-program under åren, de två sista åren har han funnits med i Nils-Börje Gårds ”En sång om glädje” som gått i Sveriges television.

– Mikael är uppskattad i alla kyrkor och samfund och han vill med sin sång och med sina ord förmedla glädje. Men viktigare än allt är budskapet om en tro på Kristus som bär i alla livets omständigheter. Detta är alla välkomna att lyssna till i Klevshult under tältmötena 17–20 augusti då Mikael talar och sjunger.