Nyheter

Hyresgästföreningen engagerar 10 000

Nyheter Sedan den 25 mars har Hyresgästföreningens volontärsnätverk Goda grannar rekryterat över 10 000 volontärer runt om i landet som vill hjälpa sina grannar som i coronatider inte kan lämna hemmet. Hittills har cirka 1 000 hjälpbehövande hört av sig och cirka 800 av dessa har kopplats ihop med en volontär.

– Volontärinsatserna kan handla om allt från matinköp till att slänga sopor, gå på apoteket eller bara prata med någon som hållit sig isolerad länge. För att kunna koppla ihop en hjälpbehövande med en volontär så snabbt som möjligt behöver vi volontärer i alla bostadsområden. Därför är det så viktigt att den som är frisk och inte tillhör en riskgrupp går med i vårt volontärnätverk, säger Johan Perup, enhetschef medlemsrekrytering på Hyresgästföreningen region södra Skåne.

Under rådande pandemi kan Hyresgästföreningen inte genomföra alla sina vanliga aktiviteter i bostadsområden. Därför har organisationen ställt om till att arbeta med volontärsnätverket Goda grannar. Bland annat ringer organisationen till sina medlemmar för att kolla hur de påverkas av coronakrisen, om de behöver hjälp med något eller kan tänka sig bli volontär.

– Vi är en organisation med medlemmar och verksamhet i de flesta bostadsområden. För oss var det därför självklart att koppla ihop människor som behöver hjälp med grannar som vill hjälpa till i kristider. När vi ringer våra medlemmar är det dessutom många som uttrycker uppskattning över att få prata med någon under dessa tider, säger Johan Perup.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *