Nyheter

Centern debatterar länets sjukhus

Nyheter Centerpartiet i Jönköpings län har skrivit en debattartikel där de deklarerar partiets ståndpunkt när det gäller länets tre stora sjukhus.

”Sjukvården FRAMÅT!

Vi läser och hör om oron inom sjukvården. Personal oroas för om det kommer finnas tillräckligt många utbildade kollegor som man kan dela jobbet med på kliniken eller vårdcentralen. Patienter oroas över om det kommer att finns nära, tillgänglig och kvalitativt bra vård när man behöver det.

Ekonomer oroas över hur vi ska klara av ökande behov och kostnader i sjukvården.  När väljarna får rangordna sätter många sjukvården överst. Det är logiskt med tanke på hur viktig den är i våra liv. Regionen ska ha tre väl fungerande sjukhus med akut verksamhet dygnet runt.  Detta inom kirurgi, medicin, ortopedi, förlossning/gynekologi och psykiatri både Värnamo, Eksjö och Jönköping.
Det finns en tydlig arbetsfördelning och nära samverkan för att nyttja alla resurser och den kompetens som finns på våra sjukhus.

Vi ser att det krävs en lokal och nära ledning på varje sjukhus som har mandat att lösa de problem som uppstår med bland annat personalbrist och ekonomi.  De stora investeringar som nu görs i regionen på sjukhusen i form av byggnation och utrustning, är en framtidssäkring. Syftet är att ge bra förutsättningar till en kvalitativt god vård i moderna lokaler och med bra arbetsmiljö.

I tidskriften Dagens medicin kunde vi läsa att regionens tre akutsjukhus får topplaceringar (5, 6 och 7:e plats) i deras rakning av 35 mellanstora sjukhus i landet. Centerpartiet är och har alltid varit ett sjukvårdsparti som värnar om en nära och tillgänglig vård. Staten ska inte ta över ansvaret för sjukvården utan den ska fortsatt skötas på regional nivå och den lokala förankringen är viktig.

Rekryteringen av personal till sjukvården kommer att vara den högst prioriterade frågan både nu och flera år framåt. Från Centerpartiets sida har vi fört fram flera förslag både nationellt och lokalt, tillexempel en utbildningspremie till den som utbildar sig vidare inom sitt yrkesområde.
Centerpartiet värnar den nära och tillgängliga sjukvården även FRAMÅT med tre välfungerande akutsjukhus i länet. ”
För Centerpartiets regionlista i GGVV Raymond Pettersson,
Ing-Marie Karlsson,
Bengt Petersson,
Pelle Philip,
Razvan Nichitelea,
Katarina Landin,
Bengt Einarsson,
Peter Lagerman
Maria Johansson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *