Nyheter

32 miljoner till förlossningsvården

Nyheter Från och med i år, 2018, förstärks förlossningsvården i Jönköpings län med drygt 32 miljoner kronor.  

Helene Petersson. Arkivbild

En majoritet av Sveriges regioner och landsting uppger att de har svårt att rekrytera personal till förlossningsvården. För att förbättra arbetsvillkoren och på så vis få fler att vilja arbeta inom förlossningsvården satsar därför den socialdemokratiskt ledda regeringen en miljard kronor per år från 2018 till 2022. För Jönköpings län handlar detta om ett tillskott på drygt 32 miljoner kronor för 2018.
– Många är oroliga om vården ska finnas där man själv får barn. Så ska det inte vara i Sverige. Alla blivande föräldrar ska kunna få en trygg vård. Därför är jag stolt över att vi har en regering som satsar på förlossningsvården, säger riksdagsledamoten Helene Petersson från Jönköpings län.
Satsningen på förlossningsvården är i första hand tänkt att användas till åtgärder som stärker personaltätheten.

– Stressen ökar i arbetslivet och detta drabbar framförallt dem som arbetar i människonära yrken som exempelvis vården. Detta leder till sjukskrivningar och att personalen letar efter andra jobb. Vi behöver bli bättre på att behålla och vårda den personal vi har, säger riksdagsledamoten Helene Petersson.

I tidigare budgetpropositioner har regeringen också gjort satsningar på att bygga ut barnmorskeutbildningen.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *