Nyheter

2,7 miljoner personer får dela på 28 miljarder i skatteåterbäring

Nyheter Nu kommer skatteåterbäringen till 2,7 miljoner personer, som tillsammans ska dela på nästan 28 miljarder kronor. Pengarna betalas ut under perioden 8-10 juni.

Den som får sin skatteåterbäring nu är den som har deklarerat senast den 2 maj på papper eller digitalt, och inte har fått utbetalning i april. Återbäringen betalas ut automatiskt till den som har anmält ett bankkonto för utbetalning.

– Ifall deklarationen har fångats upp i någon av Skatteverkets kontroller, exempelvis kontroll av reseavdrag, så kommer eventuell skatteåterbäring dock senare, när kontrollen är klar, säger Louise Hasslestad, deklarationssamordnare.

Nästan 97 000 personer får inte någon utbetalning nu på grund av att konto för utbetalning inte finns registrerat hos Skatteverket.

– Den som inte har anmält bankkonto kan fortfarande göra det, men då kommer pengarna lite senare. Skatteverket gör utbetalningar löpande under juni för dem som anmäler konto nu, säger Alem Resulovic, deklarationsexpert på Skatteverket.

Återbäring under 100 kronor betalas inte ut automatiskt utan ligger kvar på skattekontot till nästa år. För den som har en skuld hos Kronofogden går återbäringen dit i första hand.

Den som har skatt att betala får normalt sitt skattebesked i augusti. Kvarskatt ska i de flesta fall vara betald senast den 14 november. Betalningsdatum framgår på skattebeskedet.

Källa: Skatteverket

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *