Blåljus

Elitidrottare döms för försök till utpressning

Blåljus En elitidrottare i Jönköpings län hotade att sprida nakenbilder och filmer på sin flickvän på nätet om hon inte betalade honom 100 000 kronor. Nu döms han av Eksjö tingsrätt för bland annat försök till utpressning och olaga förföljelse

Det var i augusti i fjol som idrottsmannen hotade att sprida nakenbilderna på flickvännen om hon inte betalade honom 100 000 kronor. Enligt tingsrättsdomen var det bara tillfälligheter som ledde till att brottet inte fullbordades.

Idrottaren döms också för olaga förföljelse av kvinnan som han haft en relation med till och från under ett drygt decennium eftersom han vid flera tillfällen ofredat henne i hennes hem. Bland annat ska han vid flera tillfällen ha befunnit sig i hennes trapphus och under hennes balkong utan att det funnits rimlig anledning till detta. Detta ska ha skett under perioden 15 maj till 30 augusti i fjol.

Påföljden för idrottsmannen blir skyddstillsyn med samhällstjänst i 140 timmar. Om tingsrätten valt fängelse som påföljd hade straffet blivit sex månader.

Mannen har under flera år varit aktiv på elitnivå inom sin sport.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *