Avlidna

Till minne av Kjell-Åke Borgström

Avlidna

I tisdags lämnade Kjell-Åke Borgström, född 1940, det jordiska livet för att flyga till annat hem. Kjell-Åke växte upp i Skillingaryd. Han var som alla andra grabbar i den generationen. Skolan med dess stränga lärare på den tiden lockade inte utan det var fotbollen på Movalla, Folkets Park och annat som lockade dåtidens ungdom. Givetvis hamnade Kjell-Åke inom industrin, bland annat på Engholms.

Kjell-Åke var en kreativ person som alltid ville att något skulle hända. Någon gång kanske han gick över gränsen och fick det mindre smickrande smeknamnet ”Skata”. Men energin saknades inte, han träffade Ing-Britt, de tre barnen Annelie, Christer och Michel kom till hemmet som sedan utökades med en villa. Men Kjell-Åke ville mycket och andra kan undra hur hans tid räckte. Familj, barn, industrijobb, biovaktmästare, fotbollstränare för damlaget, tidningsbud, egen företagare med att slipa köksluckor med mera.

I slutet av 70-talet började Kjell-Åke sälja idrottsböcker. Hans talang var stor och han fick börja på huvudkontoret och lämnade Skillingaryd. Efter Stockholm och andra platser blev det till slut Sävsjö där han bodde fram till sin död. När jag tillsammans med ett par kollegor startade lokaltidningen Finnveden hjälpte Kjell-Åke oss med att sälja prenumerationer och bidrog till att upplagan ökade.

I somras var jag, tillsammans med Anna-Karin, och hälsade på honom i hemmet i Sävsjö. Då bodde han tillsammans med frugan Agnetha och vi pratade en massa minnen. Alla minnen och historier om ”Skata” tar för lång tid att skriva, men minnena är många.

Vila i frid Kjell-Åke och flyg vidare. Våra tankar går till alla nämnda personer samt barnbarn och barnbarnsbarnen.

Linus Persson