Avlidna

Bernice Glad till minne

Avlidna

Förre Hondurasmissionären Bernice Gladh från Skillingaryd har avlitdt i en ålder av 80 år. Bernice var en riktigt sann pingstvän, växte upp i Filadelfiaförsamlingen i Skillingaryd där föräldrarna Karl och Ruth var två tongivande medlemmar.

1969 kände sig Bernice kallad att ge sig ut i världen på missionsfältet och hjälpa folk. Platsen blev Honduras och där stannade hon i 20 år. Det var Filadelfia i Skillingaryd, tillsammans med andra församlingar i grannskapet, som stod för utgifterna. Helt otroligt när man tänker att en, eller ett fåtal församlingar kunde underhålla en missionär.

Arbetsförhållandena var tuffa. Som mest kunde det bli en resa hem vart tredje år.

Själv gick jag söndagsskolan i Filadelfia, nuvarande Pingstförsamlingen, och i dess ungdomsgrupp tisdagsgruppen. Det var alltid stort och spännande när Bernice gästade och pratade om livet på andra sidan jordklotet.
Men 1988 valde hon att lämna Honduras. Det blev flytt hem till Skillingaryd och som utbildad sjuksköterska var det inga problem med att få ett arbete. Hon gjorde vissa inhopp i bland annat i hemtjänsten där hon gjorde vissa inhopp fram till 72 års ålder.

Under åren i Honduras träffade Bernice Irene som också var missionär och utsänd av pingstförsamlingen i Norrköping och även hon kom till Skillingaryd. Bernice och Irene höll alltid ihop. De senaste åren bodde de i Vaggeryd.

Men Bernice lämnade inte Pingstkyrkan i Skillingaryd. Hon var med och hjälpte till med alla förekommande arbete i en frikyrka. Allt från städning, frivilligt diakonalt arbete och i missionskommitté.

Bernice saknas närmast av syskonen Rude och Elisabeth med familjen missionärskollegan Irene och alla vänner i Skillingaryds Pingstförsamling samt vänner i Honduras och USA

Linus Persson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *